Online Marketing

Meer verkeer naar je website halen…

Online marketing

Meer bezoekers op uw website? Nieuwsbrieven die ook daadwerkelijk gelezen worden? Social mediaberichten die uw doelgroep ook echt bereiken? Dit klinkt u vast en zeker als muziek in de oren. Maar hoe krijgt u dit in de dagelijkse praktijk voor elkaar? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Laat uw online marketing verzorgen door de online marketeers van Rent a Geek!

Wat is online marketing eigenlijk?

Online marketing wordt ook wel internetmarketing genoemd. Online marketing is een verzamelterm voor alle online activiteiten die u ontwikkelt en gebruikt om uw bedrijf, uw producten en/of diensten en uw boodschap onder de aandacht te brengen. Het is dus veel breder dan reclame maken op internet en gaat verder dan zo af en toe een advertentie plaatsen op Facebook. Een goed doordachte online marketingstrategie mag vandaag de dag bij geen enkel bedrijf uit het MKB ontbreken. Helaas krijgt deze tak van sport nog te weinig aandacht. Dit komt enerzijds door gebrek aan tijd om hier echt goed aandacht aan te geven. Anderzijds is het zo dat de kennis van online marketing vaak beperkt is.

Online marketing is tegenwoordig een specialisme. Dit specialisme heeft Rent a Geek voor u in huis!

Waarom kiezen voor online marketing?

Het gaat goed met uw bedrijf. De omzet stijgt en bezoekersaantallen op uw website zijn stabiel te noemen. U plaatst met enige regelmaat een advertentie op een online platform of social mediakanaal en het lijkt erop dat dit succesvol is. Waarom dan toch kiezen voor online marketing?

Online marketing is geen ad hoc proces. Een juiste online marketingstrategie is namelijk niet alleen gericht op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Hierdoor blijft u in contact met uw doelgroep, of wel, uw klanten en potentiële klanten. Uw website wordt vaker bezocht en de conversie ligt hoger. U wordt beter gevonden in zoekmachines als Google en ook op social mediakanalen wordt er positief over u gesproken. U houdt uw klanten actief op de hoogte van de ontwikkelingen binnen uw bedrijf en informeert hen als eerste over nieuwe producten/diensten die u heeft ontwikkelt. Dit doet u door middel van een aantrekkelijke nieuwsbrief die u gericht, periodiek verspreidt. Het laat zich raden dat dit de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroot. Ook uw omzet zal stijgen, zeker wanneer u er voor kiest om uw online marketing uit te besteden aan de online marketeers van Rent a Geek.

Online marketing: wat levert het u op?

U maakt weloverwogen keuzes en als u ergens voor kiest, dan wilt u uiteraard weten wat het u oplevert. Wat online marketing u oplevert, hebben we overzichtelijk voor u op een rij gezet:

  •         Betere binding met uw doelgroep, betere klantenbinding
  •         Hogere omzet
  •         Hogere naamsbekendheid
  •         Betere concurrentiepositie
  •         Meer bezoekers op uw website
  •         Meer bezoekers/volgers op uw social mediakanalen
  •         Zowel op korte termijn als op lange termijn resultaat
  •         Meetbare resultaten, zodat u weet of de gekozen strategie daadwerkelijk succesvol is

 

Naast deze punten levert online marketing u nog meer op. De specialisten van Rent a Geek vertellen u hier graag meer over!

Waarom kiezen voor online marketing door Rent a Geek?

Zoals gezegd is online marketing niet zomaar iets wat u ‘er even bij doet’. Zeker met de komst van social media als Facebook, Pinterest en Instagram is het een specialisme geworden binnen het vakgebied marketing. Binnen een goed doordachte online marketingstrategie hangt (bijna) alles nauw met elkaar samen. Planning, online adverteren, uitbrengen nieuwsbrief, post plaatsen op social…..het gebeurt niet zomaar. U begrijpt direct dat dit kennis, ervaring en kunde vereist. Bovendien is het een vakgebied waarin veel gebeurt en waarin de actualiteit vaak snel wordt ingehaald.

De online marketing professionals van Rent a Geek zijn doorgewinterde specialisten in hun vakgebied. Zij hebben alle veel ervaring en kennis en zetten deze ook graag voor uw bedrijf in. Bovendien zorgen zij er voor dat ze altijd op de hoogte zijn van de meeste recente ontwikkelingen binnen online marketing. Nieuwe inzichten of strategieën worden dan ook, indien van toepassing, direct voor uw bedrijf ingezet. Dit geeft u een voorsprong op de concurrentie.

Online marketing: een greep uit ons aanbod

Online marketing is een breed vakgebied, met daarbinnen veel specialismen. Wij geven u graag een indruk van de mogelijkheden die Rent a Geek u te bieden heeft met betrekking tot uw online marketingstrategie.

SEA en SEO:

Deze twee termen kent u wellicht. SEA staat voor Search Engine Advertising, met andere woorden ‘zoekmachine-adverteren’. Door middel van advertenties koopt u als het ware een hoge plaats in de zoekresultaten van Google.  Succes staat of valt met het gebruik van de juiste zoekwoorden (waar wilt u op gevonden worden), tijdstip van adverteren en het bepalen van uw doelgroep (targeting).

SEO is de tegenhanger van SEA en staat voor Search Engine Optimization. SEO betekent dat u zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt te staan, maar daar niet voor betaalt. Niet betaalde zoekresultaten worden ook wel organische zoekresultaten genoemd.

Social mediastrategie:

Social media is anno nu niet meer weg te denken. Ook uw bedrijf kan niet meer zonder social media. Uw klanten/doelgroep is actief op social media en verwacht dit eenvoudigweg ook van uw bedrijf. Naast het verzorgen van berichten op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Pinterest, kan ook adverteren op deze kanalen u veel opleveren. Ook hier geldt dat hier meer achter zit dan even een advertentie plaatsen.

Contentcreatie:

Natuurlijk heeft uw bedrijf een website. Het is belangrijk dat uw klanten/bezoekers hier regelmatig nieuwe, interessante dingen op tegenkomen. Met andere woorden, er zal regelmatig nieuwe content op moeten worden aangeboden. Dit kan zijn in de vorm van een periodiek blog of het plaatsen van nieuwsberichten. Rent a Geek verzorgt dit voor u, zodat u uw tijd kunt besteden aan de dingen waar u goed in bent.

Foto, video en animaties:

De websitebezoeker van vandaag de dag wil graag snel vinden wat hij zoekt. Het lezen van grote stukken tekst, daar zit hij niet op te wachten. Een website moet er dan ook attractief uitzien en uitnodigend zijn. Dit bereikt u door aansprekende foto’s, video’s en/of animaties te gebruiken op uw website. Ook dit verzorgt Rent a Geek van A tot Z voor u. Deze middelen kunnen natuurlijk ook heel goed ingezet worden voor activiteiten op social media.

Meten is weten:

Groot voordeel van kiezen voor online marketing via Rent a Geek is dat u weet of uw online marketing inspanningen succesvol zijn. Wij maken onder andere gebruik van Google Analytics, een tool die u inzicht geeft in onder andere bezoekersaantallen op uw website, conversieratio, welke pagina’s van uw website doen het goed en welke minder goed, enzovoort. Meten is weten en hierdoor kan er snel bijgestuurd worden indien dit noodzakelijk is.

U ziet dat online marketing een breed vakgebied is. Rent a Geek wil zich ook graag voor uw bedrijf inzetten met een goed doordachte marketingstrategie. Benieuwd naar wat wij u te bieden hebben= Neem dan contact met ons op!

Ik ben geïnteresseerd!

In verdere ontwikkeling van mijn bedrijfsvoering met slimme IT oplossingen.

RENT A GEEK BV

Over ons
Meet the team

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN VOOR DE NIEUWSBRIEF