Online Sales

Meer klanten via je website binnen halen…

Online sales

Wil jij meer klanten halen uit je website of online campagnes? Dan is online sales de manier om die doelstelling ook daadwerkelijke te realiseren. Waar online marketing stopt, gaan online sales verder. 

Wat is online sales eigenlijk?

Online sales is het daadwerkelijk omzetten van leads naar klanten. Deze vorm van verkoop zorgt voor een wisselwerking tussen de sales/verkoop medewerkers en marketing medewerkers die werken aan jouw project voor online sales. Leads worden direct opgepakt en behandeld. Afspraken worden ingepland of offertes worden uitgebracht. Chat of whatsapp gesprekken worden gevoerd met potentiele klanten door verkopers. 

Traditioneel vanuit online marketing wordt de lead letterlijk “gedropt” en dat was het dan! Alleen als verkopers en ondernemers weten we dat het dan pas allemaal begint, dus zorg er ook voor dat deze warme broodjes snel over de toonbank gaan. Pak deze leads direct op met je eigen salesteam of laat Rent a Geek een salesteam voor je opzetten. 

Online sales is de evolutie van online marketing, het is een specialisme. Dit specialisme heeft Rent a Geek voor u in huis!

Waarom kiezen voor online sales?

U heeft behoefte aan nieuwe klanten en meer omzet. U plaatst zelf soms wel is wat artikelen op uw website en het adverteren online gebeurt wel, maar zet geen zoden aan de dijk.

Online sales is geen ad hoc proces. Een juiste online strategie is namelijk niet alleen gericht op de korte termijn, maar juist op de lange termijn. Hierdoor blijft u in contact met uw doelgroep, of wel, uw klanten en potentiële klanten. Uw website wordt vaker bezocht en de conversie ligt hoger. U wordt beter gevonden in zoekmachines als Google en ook op social mediakanalen wordt er positief over u gesproken. U houdt uw klanten actief op de hoogte van de ontwikkelingen binnen uw bedrijf en informeert hen als eerste over nieuwe producten/diensten die u heeft ontwikkelt. Dit doet u door middel van een aantrekkelijke nieuwsbrief die u gericht, periodiek verspreidt. Het laat zich raden dat dit de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroot. Ook uw omzet zal stijgen, zeker wanneer u er voor kiest om uw online sales uit te besteden aan de online specialisten van Rent a Geek.

Online sales: wat levert het u op?

U maakt weloverwogen keuzes en als u ergens voor kiest, dan wilt u uiteraard weten wat het u oplevert. Wat online sales u oplevert, hebben wij overzichtelijk voor u op een rij gezet:

 
  • Betere binding met uw doelgroep, betere klantenbinding
  • Hogere omzet;
  • Hogere naamsbekendheid;
  • Betere concurrentiepositie;
  • Meer bezoekers op uw website;
  • Meer bezoekers/volgers op uw social mediakanalen;
  • Zowel op korte termijn als op lange termijn resultaat;
  • Meetbare resultaten, zodat u weet of de gekozen strategie daadwerkelijk succesvol is.

Meten is weten

Groot voordeel van kiezen voor online sales via Rent a Geek is dat u weet of uw online inspanningen succesvol zijn. Wij maken gebruik van meerdere tools en dashboards en maken speciaal voor jou als klant een duidelijk dashboard. Wat geef je uit en wat levert het op. Meten is weten en hierdoor kan er snel bijgestuurd worden indien dit noodzakelijk is.

U ziet dat online sales een breed vakgebied is. Rent a Geek wil zich ook graag voor uw bedrijf inzetten met een goed doordachte marketingstrategie. Benieuwd naar wat wij u te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Ik ben geïnteresseerd!

In verdere ontwikkeling van mijn bedrijfsvoering met slimme IT oplossingen.

RENT A GEEK BV

Over ons
Meet the team

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN VOOR DE NIEUWSBRIEF